dijous, 17 de febrer del 2011

Per una educació pública i de qualitat de 0 a 3 anys


El BLOC Jove d’Orpesa s’ha sumat a la “Iniciativa Legislativa Popular – Compromis per l’Educació Infantil de 0 a 3” per a aconseguir una plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública valenciana d’escoles infantils. Aquesta ILP naix de la Coalició Compromís, liderada pel BLOC Nacionalista Valencià, i pretèn replegar 50000 signatures per a que es puga dur a terme.

Al llarg de les darreres setmanes estem reunint signatures per tot Orpesa per a col·laborar en aquesta inciativa fonamental. Cal garantir una educació pública infantil per a tots els xiquets i xiquetes i exigir a la Generalitat Valenciana que es deixe de gastar els diners en la Copa America i en fer circuits de Fòrmula 1. L’educació no és cap negoci.

Creem que no és de rebut, i més encara en l’època de crisi econòmica que estem patint, voler fer caixa amb l’escolarització dels més menuts. A Orpesa, el Partit Popular va aprovar uns preus desorbitats per a l’escola infantil municipal: de 0 a 1 anys 380 €, de 0 a 2 anys 280 € i de 2 a 3 años 220 €, a les que s’havia d’afegir una tarifa de 75 € més per menjador. Des del Bloc vam denunciar aquesta barbaritat.

No van rectificar els preus, encara que amb la subvenció de Conselleria el cost per a l’usuari s’ha disminuit. Un cost que encara seria més reduït si d’un principi s’hagueren aprovat unes tarifes lògiques. Torreblanca, per exemple, cobre 100 € i a Benicàssim només s’ha de pagar el menjador. A més, la empresa concesionària no faria un negoci tant clar si el PP no haguere fixat uns preus per persona i mes tant elevats.

Per açò hem decidit eixir al carrer i recolzar la ILP que proposa el BLOC a Les Corts. Hem de garantir que casos com el d’Orpesa no es tornen a repetir a cap poble valencià. Des del BLOC i el BLOC Jove d’Orpesa apostem per un educació pública i de qualitat per a tots i, sobretot, sense cap finalitat lucrativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada