dijous, 17 de febrer del 2011

La paciència és la clau de la solució

La taxa d’atur a Espanya es situa al voltant del 20,33%, sent aquesta una xifra espantosa per a un país com el que vivim. Desgraciadament també vivim en una de les comunitats autònomes que mes taxa d’atur té, la qual es situa en el 22,91% i a Castelló en el 23,96%. Però totes aquestes dades són una gran notícia si es comparen amb la situació en el municipi d’Orpesa, on les enquestes de l’Institut Nacional d’Ocupació (INE) deixaven en 2009, amb un cens de 11245 habitants, l’escandalosa xifra del 52,44% d’atur passiu, un 11,42% d’actius en atur i tan sol un 36,14% de població activa. Sempre són les persones joves les que sofreixen més la situació de desocupació, per aquest motiu la joventut ha de ser capaç de lluitar per ella mateixa i intentar que la situació canvie a nivell general.

Només serà possible amb l’esforç i la unitat d’una joventut preparada per al futur i per a la vida laboral. Els estudis i l’educació deuen ser l’eix central dels propers anys, i s’ha d’educar al jove de manera que sigui capaç d’afrontar pel mateix els seus problemes i les seves aspiracions de futur.Clar està que des d’un ajuntament no es poden fixar una metes educatives perquè aquestes són fixades per la Generalitat Valenciana.

Però si que es poden millorar la relacions entre administracions publiques i serveis públics, dotant d’unes millors infrastructuras i ajudes econòmiques a col·legis i instituts per part de l’Ajuntament. Aquestes ajudes econòmiques han de tenir dos objectius clars, d’una banda major inversió sobre associacions vinculades al col·lectiu educatiu i per una altra ajudes directes sobre el propi estudiant, ja que sempre sol ser el mes oblidat però és el més necessitat. Per exemple, algú que semble que no existeix a Orpesa és l’estudiant universitari, està totalment oblidat per part de les institucions locals.

Necessita desplaçar-se diàriament a Castelló, o bé pot estar vivint a una altra ciutat en la qual està completant els seus estudis superiors. Per aquest motiu, es necessita dotar d’ajudes econòmiques al transport universitari i, per descomptat, millorar exponencialment el deficient transport públic a Orpesa.

A més, l’ajuntament no es deu convertir en la major empresa d’un poble o ciutat, i menys encara en el bressol del favoritisme. Així estem aconseguint que molta gent se’n vage del nostre poble i una altra que és la que mes mal fa, que els recentment titulats decideixein abandonar Orpesa com a residència habitual, malgastant el talent de molts joves. Un talent que va acompanyat de noves idees de futur i un compromís emprenedor que portaria a Orpesa noves empreses i per això, un major número de llocs de treball per millorar la situació de desocupació. En conclusió, qualsevol veí es pot adonar de la lamentable situació que aquesta passant a Orpesa i de les poques idees de futur que té un equip de govern ranci i sense compromís.

Des del BLOC ens comprometem a donar nous aires de joventut, una joventut ferma i intel·ligent, que té a la seva al voltant un gran suport, presentant un nou model de ciutat, on el ciutadà deu ser l’eix central i el jove el futur de la nostra vila.

Jacob Cobos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada