dimarts, 10 de novembre del 2009

Èxit en la III Recollida de deixalles en la Renegà!

El passat diumenge dia 8 de novembre, alguns membres del BLOC Jove d'Orpesa van participar en la III Recollida de deixalles a la Renegà. La plataforma R de Renegà va organitzar una vegada més aquesta sortida, a la que es van sumar alguns voluntaris i veins de la Renegà a aquesta bona causa pel medi ambient i defensar l'ecologisme. Afortunadament vam tindre un bon dia, el sol i el vent calmat ens van acompanyar tota l'estona, a part de la bona companyia i ambient que vam tindre al nostre voltant, on vam conèixer nova gent interessada per la mateixa causa. Vam poder intercanviar paraules per expressar-nos a favor de una Renegà més neta, verda i sobretot, on el formigó no ha d’arribar mai.

Començarem la jornada a les 12 del matí, on tots i totes sortirem cap a la nostra meta, deixar una Renegà més neta que mai. Segons les experiències dels nostres companys i companyes, aquesta es trobava prou neta comparada amb altres recollides de deixalles. Això sí, hem de tindre en compte que l'última recollida va ser fa dos mesos, justament a la fi de l'estiu, on la concentració de gent és molt més elevada. De totes formes, vam trobar gran varietat de deixalles, així com tubs d'electricitat, una garrafa de plàstic enorme, vidres, pots de llauna i demés. A les 2 de la vesprada, vam assistir tots i totes al pont d'entrada de la Renegà per veure el nostre motí, i vam aconseguir ajuntar unes quantes bosses de residus, havent omplit fins a dalt dos contenidors de deixalles. Després la gent que va traure dinar va poder gaudir de bons moments en una petita cala de la Renegà i a més van fer una petita assemblea on es van poder compartir idees.

Per finalitzar, volem donar-li suport a la plataforma R de Renegà per la seva contribució amb el medi ambient i la tasca que està duent a terme amb el paratge de la Renegà per conservar-la per als nets dels nostres nets tal i com la coneixem hui en dia. A més, volem fer un manifest a tota la gent d'Orpesa i voltants, per conservar el nostre paisatge intacte, tal i com la naturalesa ho ha creat. Per això, tots i totes esteu convidats a la propera recollida de fems a la Renegà, perquè no només serà netejar i cap a casa, ja veureu com ho passeu molt bé xarrant, opinant i participant en la conservació de la Renegà. Si esteu interessats en aquesta labor, podeu firmar un manifest a la web de la plataforma R de Renegà: http://r-de-renega.mooo.com/ o bé fiqueu-vos en contacte en la direcció del BLOC Jove d'Orpesa i informarem de futures recollides.

1 comentari:

  1. Molt bon article, gràcies per informar i per participar amb R de Renegà, que som molts colectius per impolsar aquesta iniciativa.

    Encara quedem indis!!!!!!

    ResponElimina